Vrienden
0
Optredens
0 +
Fans
0 +
CD's
0
eigen arrangementen
0 +

Een uniek concert van Pelgrim Brass boeken

Na het lezen van de homepage wil je graag de unieke, eigen klank van Pelgrim Brass in levende lijven horen. Natuurlijk komen de heren graag spelen.
Een vaak gehoorde opmerking is dat de concerten van de vijf mannen zo ontspannen voelen en dat het publiek zich echt betrokken voelt bij het optreden. Wellicht komt het door de rode maatpakken, het enthousiasme, of door de natuurlijke manier van spelen. De beste manier om deze gezellige sfeer te proeven, is door een concert te boeken en het zelf mee te maken.

Praktische zaken

Het boeken van een concert van Pelgrim Brass is niet moeilijk. Neem daarvoor contact met het kwintet op en de heren bekijken of het optreden ingepland kan worden. Het is verstandig om ongeveer drie maanden van tevoren te boeken (voor optredens in het buitenland graag zo vroeg mogelijk), zodat de agenda’s goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Ook voor een last-minute optreden kun je altijd contact opnemen, wellicht is er nog een gaatje in de agenda.

Alle vijf de heren moeten op het podium passen, dus vragen zij om een podium van minimaal 3 bij 6 meter. Daarnaast is het prettig als de klank weg kan wanneer zij spelen, omdat er vijf koperblazers tegelijkertijd spelen. Het is dus ook voor het publiek wel zo prettig dat de ruimte niet te klein is. Pelgrim Brass speelt altijd akoestisch, tenzij de opdrachtgever anders vraagt.

Wanneer er bijvoorbeeld een tekst nodig is om het optreden te versterken, dan wordt dat per programma doorgegeven aan de opdrachtgever.
Een optreden duurt normaal gesproken ongeveer 45 tot 60 minuten, zonder pauze.
Voor het boeken van een concert neem je eenvoudigweg contact op het Pelgrim Brass.

Een concert op maat

Natuurlijk speelt het kwintet niet zomaar een standaard programma af wanneer het een concert geeft. Pelgrim Brass probeert door middel van hun toewijding, eigen arrangementen en programma’s altijd om de juiste muziek te spelen op de juiste plek. Daarbij maken zij graag gebruik van de ruimte waarin gespeeld wordt. Zo kan bijvoorbeeld de echo binnen een bepaald gebouw zorgen voor een verrassingselement tijdens het optreden. De mannen maken van zulke unieke gelegenheden graag gebruik.

Wanneer je een concert van het koperkwintet boekt, proberen de vijf blazers altijd om de wensen van de opdrachtgever mee te nemen in het programma. Zelfs wanneer een bepaald nummer niet in het repertoire zit, maar je het toch heel graag wil horen, dan proberen zij er een eigen arrangement van te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lied voor een bruiloft (eventueel met tekst), of een muziekstuk voor de opening van een gelegenheid. Voor Pelgrim Brass is niets te gek en zij zullen altijd proberen tegemoet te komen aan jouw wensen.