Vrienden
0
Optredens
0 +
Fans
0 +
CD's
0
eigen arrangementen
0 +

Over Ons

Ferdi Seelbach

Op 10 jarige leeftijd begon Ferdi(1990) met trompetlessen aan muziekschool ToBe. Hij vervolgde zijn muzikale opleiding aan de Havo voor Muziek en Dans te Rotterdam. In 2009 werd hij toegelaten tot de Bacheloropleiding van het Rotterdams Conservatorium ‘Codarts‘, hoofdvak klassiek trompet. Ferdi volgde lessen bij zijn hoofdvakdocenten Ad van Zon en Andre Heuvelman. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Thierry Caens, Max Sommerhalder en John Wallace. In augustus 2015 behaalde hij zijn Bachelor diploma.

Als freelance trompettist remplaceert hij regelmatig in orkesten en ensembles waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Nederlands Blazers Ensemble. Sinds januari 2015 maakt Ferdi deel uit van Pelgrim Brass

Harry Stens

Geen twijfel mogelijk, Harry Stens (1992) koos voor de hoorn toen hij mocht kiezen welk instrument hij ging spelen.

Op 8-jarige leeftijd kreeg Stens zijn eerste hoorn lessen van Kees van Vliet bij muziekvereniging OBK Bennekom.

De fijne kneepjes van het ‘hoorn vak’ leerde hij op het Codarts Conservatorium van Bob Stoel en Martin van de Merwe. Ook volgde Stens verschillende masterclasses van onder andere Markus Masskunity, Christian Lampert, Jorg Bruckner, Thomas Hausschild en Ab Koster. Tijdens zijn studie speelde Stens meerdere keren mee in het Nationaal Jeugd Orkest.

Harry heeft daarnaast onder andere geremplaceerd bij het Residentie Orkest, het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonisch en het Nederlands Blazers Ensemble.

Dat Stens nog steeds besmet is met het ‘kopervirus’ blijkt wel uit het feit dat hij samen met vrienden het koper kwintet Pelgrim Brass oprichtte in 2013! Vernieuwend maar uiteraard wel met de warme en soms grootse koperklanken. Naast het kwintet waar Stens in speelt is hij momenteel, evenals de tubaist Stefan Knuijt, verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijk Marine.

Stefan Knuijt

Op 8-jarige leeftijd begon de Zeeuwse Knuijt met het bespelen van de bariton in zijn geboorteplaats Nieuw- en Sint Joosland. Daarnaast speelde hij piano en begon hij te experimenteren met het schrijven van muziek. In 2011 startte hij aan het Koninklijk Conservatorium en verbreedde zich op het gebied van tuba, piano, compositie en muziektheorie. In 2016 behaalde Stefan zijn Master tuba, bij docent Hendrik Jan Renes, met een 9,5. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Rex Martin, Oren Marshall en Sergio Carolino. In de zomer van 2015 voerde Stefan een zelfgeschreven tubaconcert uit met het Zeeuws Jeugdorkest en hierna was Stefan solist in de najaar-serie van Het Zeeuws Orkest. De ambitie van Stefan om een topmuzikant te worden werd al snel bevestigd toen hij in 2006 Nederlands kampioen en in 2008, 2009 en 2010 Zeeuws Kampioen werd op zijn euphonium. Ook wees zijn studie op het conservatorium uit dat er meer te halen was, en bij zijn eerste auditie voor de Koninklijke Marinierskapel won Knuijt de bastuba-baan. Daar is hij vast aan verbonden sinds Mei 2015. De composities van Stefan blijven ook niet onbeloond, want hij won in 2007 de tweede prijs en in 2009 de derde prijs bij het Prinses Christina Concours Compositie.

Bas Duister

Sinds Bas Duister (1987) begon met studeren aan Codarts Rotterdam maakte zijn carrière als trompettist grote sprongen. Op 17-jarige leeftijd zat Bas te luisteren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest toen zijn telefoon in de pauze ging. ‘Heb jij je trompet mee?’, vroeg zijn docent André Heuvelman. Daarna stond Duister op het balkon een bühne partij van Pini di Roma van Respighi mee te spelen en remplaceerde de rest van de week mee. Dat bleef bij andere orkesten en ensembles niet onopgemerkt, en het Nederlands Blazers Ensemble is dan ook sinds 2008 deze trompettist rijker. Naast zijn werkzaamheden bij dit creatieve en unieke ensemble, staan het Residentie Orkest, ASKO | Schönberg, Orkest van het Oosten, Gelders Orkest en Philharmonie Zuid Nederland inmiddels ook op zijn cv.

Naast het remplaceren is Bas een gewild trompettist binnen het freelance circuit. Als onderdeel van een ensemble, als coach of solist. Het soleren met Haydn’s trompetconcert in een uitverkocht Concertgebouw, begeleid door Sinfonia Rotterdam, is een bijzondere vermelding waard.

Bas richtte in 2013 koperkwintet Pelgrim Brass op met collega’s in Stadsbrouwerij de Pelgrim te Rotterdam. Zij zijn twee cd’s verder, er is een heus solowerk voor harmonieorkest en kwintet geschreven, en loopt er eigen bier door de leidingen van Stadsbrouwerij de Pelgrim. Verder hebben de mannen met eigen arrangementen en originele programma’s menig klassiek muziekfestival veroverd.

Duister is eigenlijk een ‘spons’; het liefst zuigt hij alle bruikbare informatie op. “Niet alleen van trompettisten. Ook van dansers, choreografen, zangers en andere instrumentalisten.” Dit rijke palet van ervaringen maken Bas als veelgevraagd musicus uniek in zijn soort, en is sinds 2019 ook Adams artist.

 

Alejandro Luque Belmonte

Alejandro Luque Belmonte (1988) is zoals zijn naam doet vermoeden niet in Nederland geboren, Almeria in het zuiden van Spanje is namelijk zijn geboorteplaats.

Toen hij 8 jaar oud was startte hij met trombone spelen in zijn geboorteplaats. Later ging hij naar het conservatorium van Malaga om te beginnen aan zijn Bachelor. Hier studeerde hij met de hoogst mogelijke beoordeling af!

Na zijn studie in Spanje reisde Alejandro af naar Nederland om zich verder te ontwikkelen als trombonist op het Rotterdamse conservatorium Codarts. Hier kreeg hij lessen van Alexander Verbeek en Brandt Attema. Dat zijn kwaliteiten ook hier niet onopgemerkt bleven blijkt uit het feit dat Alejandro in 2014 is benoemd als assistent van Verbeek en Attema wat inhoudt dat hij assisteert met de lessen en hij ook groepslessen leidt.

Ook buiten het conservatorium is Alejandro bekend, hij viel namelijk onder andere in als trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland en andere proffesionele orkesten in Nederland met verschillende projecten.

Ook kamermuziek ensembles zijn niet onbekend voor Alejandro, onder andere een aantal concerten met het Spaanse Alham-Brass in samenwerking met presentator Fernando Argenta † in de televisie-show ‘El conciertazo’ bij de Spaanse omroep (RTVE). Naast het feit dat Alejandro een van de oprichters van Pelgrim Brass is, heeft hij in Spanje het Malaga Brass Quintet opgericht in 2008 waar hij zich heeft ontwikkeld in de rol van trombonist in een koperkwintet. Hier plukt Pelgrim Brass vandaag de dag de vruchten van!