Alejandro Luque BelmonteTrombone

Dutch

Alejandro Luque Belmonte (1988) is zoals zijn naam doet vermoeden niet in Nederland geboren, Almeria in het zuiden van Spanje is namelijk zijn geboorteplaats.

Toen hij 8 jaar oud was startte hij met Trombone spelen in zijn geboorteplaats. Later ging hij naar het conservatorium van Malaga om te beginnen aan zijn Bachelor. Hier studeerde hij met de hoogst mogelijke beoordeling af!

Na zijn studie in Spanje reisde Alejandro af naar Nederland om zich verder te ontwikkelen als trombonist op het Rotterdamse conservatorium Codarts. Hier kreeg hij lessen van Alexander Verbeek en Brandt Attema. Dat zijn kwaliteiten ook hier niet onopgemerkt bleven blijkt uit het feit dat Alejandro in 2014 is benoemd als assistent van Verbeek en Attema wat inhoudt dat hij assisteert met de lessen hij ook groepslessen leidt.

Ook buiten het conservatorium is Alejandro bekend, hij viel namelijk onder andere in als trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland en andere proffesionele orkesten in Nederland met verschillende projecten.

Ook kamermuziek ensembles zijn niet onbekend voor Alejandro, onder andere een aantal concerten met het Spaanse Alham-Brass in samenwerking met presentator Fernando Argenta † in de televisie-show ‘El conciertazo’ bij de Spaanse omroep (RTVE). Naast het feit dat Alejandro een van de oprichters van Pelgrim Brass is, heeft hij in Spanje het Malaga Brass Quintet opgericht in 2008 waar hij zich heeft ontwikkeld in de rol van trombonist in een koperkwintet. Hier plukt Pelgrim Brass vandaag de dag de vruchten van!

 

English

Alejandro was born in Almeria in 1988 and started his studies with 8 years old at “Real Conservatorio Profesional de Música” in Almería. Later on, he went to Malaga to study the Bachelor at ”Conservatorio Superior de Málaga” obtaining honors on his final exam with the highest qualifications.

After that, he moved to the Netherlands to expand his musical knowledge and he is now finishing a Trombone Master at ”Codarts University of Arts” in Rotterdam with Alexander Verbeek as his mentor and Brandt Attema with the group lessons. In 2014 he was selected as “Fellow Trombone Master Student” at Codarts. That means that besides that he also assists Alexander Verbeek and Brandt Attema in teaching and leading the group lessons.

Currently he collaborates with Philarmonie Zuidnederland and Rotterdam Philarmonic Orchestra among others professional orchestras in the Netherlands.

In the chamber music field, he performed in a few concerts with “Alham-Brass” collaborating with the presentor Fernando Argenta † on the tv show “El conciertazo” by RTVE (Radio Televisión Española). Alejandro was one of the founders and member of “Malaga Brass Quintet” in 2008 where he developed his role as trombonist in a brass quintet group. Nowadays he is member and founder of this amazing quintet “Pelgrim Brass”.