Agenda

Aug
20
Sat
2016
Pelgrim Brass @ Grachtenfestival 2016 ‘Tussen wal(tz) en schip’ @ Podium Amstelzijde
Aug 20 @ 4:00 pm – 5:00 pm

‘Tussen wal(tz) en schip’ is het nieuwe programma van Pelgrim Brass, waarin muziek wordt gespeeld uit de late romantiek die overgaat naar het geboortejaar van Miles Davis. Werken van Brahms, Satie, Ravel en Rimsky-Korsakov komen langs, en het programma bevat veel werken waarvan u wellicht wel de titel of de componist kent, maar niet meer exact weet van wie het is. Alle grenzen worden in dit programma opgezocht en wij zorgen ervoor dat u niet tussen wal en schip belandt!

Grachtenfestival 2016 Pelgrim Brass

Oct
15
Sat
2016
Concert in the series “Kabinet Orgel” Bennekom @ Oude of Alexanderkerk Bennekom
Oct 15 @ 4:00 pm

Concert in de kabinet orgel serie Bennekom.

Samen met Gerard van der Zijden bespeelt Pelgrim Brass het kabinet orgel van de Oude of Alexanderkerk te Bennekom met werken van onder andere Marini en Sweelinck.

 

Nov
5
Sat
2016
Pelgrim Brass @ Organic Brass @ Sassenheim - Sint Pancratiuskerk
Nov 5 @ 8:00 pm

Pelgrim Brass speelt een presentatie-concert ter gelegenheid van de CD ‘Organic Brass’. Dit concert wordt weer samen gespeeld met Gerard van der Zijden op orgel in het pittoreske Sassenheim.

Op het programma staan een aantal werken van de CD, maar ook nieuwe arrangementen die in de afgelopen tijd door de musici zijn geschreven.

Dit concert is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door Via Sacra b.v.

Dec
21
Wed
2016
Pelgrim Brass @ Concertgebouw @ Concertgebouw Amsterdam
Dec 21 @ 12:30 pm – 1:00 pm

Op 21 December speelt Pelgrim Brass haar eerste concert in het Concertgebouw Amsterdam. Een programma dat het publiek mee neemt van de klassieke muziek naar het kerstgevoel van 2016. Een intrigerend programma met bijzondere wendingen!

Let op! Voor dit concert kunnen geen kaarten worden gereserveerd, wie het eerste komt die het eerste maalt, en dit concert zit altijd helemaal vol.

Dec
22
Thu
2016
Pelgrim Brass intense Christmas @ Adriaen Janszkerk Rotterdam @ Adriaen Jansakerk Rotterdam
Dec 22 @ 7:30 pm – 9:30 pm

Dit kerstconcert is een samenwerking van Pelgrim Brass, Popkoor Xing-Rotterdam en vrouwenkoor Mixed Voices. Even helemaal ondergedompeld worden in de kerstsferen van dit jaar, en de warmte van de kerst met elkaar beleven. Een mooie plek voor een prachtig kerstconcert!

Jan
7
Sat
2017
Organic Brass @ Podium van Zaamslag @ Podium Zaamslag
Jan 7 @ 8:00 pm – 9:45 pm

Het eerste concert van 2017 wordt een bijzondere versie van het ‘Organic Brass’ programma. We gaan hier namelijk een nieuwjaarsconcert versie van maken met wellicht een aantal verwijzingen naar hét nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Maar dat doen we natuurlijk wel op onze eigen manier! Dit concert is ook het jubileum van het 10-jarig bestaan van ‘Podium van Zaamslag’. In het verleden hebben een aantal van onze musici hier eerder gespeeld, en de akoestiek beloofd veel goeds!

Hef het glas, luister naar de fraaie klanken van het orgel met de koperblazers en zing mee!

Jan
14
Sat
2017
New Years Concert @ Delfshaven @ Pelgrimvaderskerk Delfshaven
Jan 14 @ 2:00 pm – 3:00 pm

Pelgrim Brass speelt met organist Gerard van der Zijden een prachtig en spectaculair nieuwjaarsconcert in dé plek van de Pilgrim Fathers; de Pelgrimvaderskerk. Een beetje een Weens gevoel, maar in een eigen jasje zoals u van Pelgrim Brass gewent bent!

De entree is gratis en daarna zullen we natuurlijk met u het glas heffen op het nieuwe jaar!

Mar
5
Sun
2017
Pelgrim Brass @ Laurenskerk @ Laurenskerk Rotterdam
Mar 5 @ 2:00 pm – 3:00 pm

Pelgrim Brass levert zondag 5 maart een feestelijke muzikale bijdrage aan de onthulling van een glas in lood-raam bij de Laurenskerk.

Mar
18
Sat
2017
Pelgrim Brass @ Pelgrimvaderskerk @ Pelgrimvaderskerk
Mar 18 @ 8:00 pm

Pelgrim Brass verleent zijn medewerking aan een concert met het gemengd koor Delfshaven en andere musici. Bij dit concert zal het werk ‘Jozef’ van Marco den Toom. Een mooie belevenis!

Jul
24
Mon
2017
Pelgrim Brass & DSWO on tour
Jul 24 @ 1:05 pm – Jul 29 @ 2:05 pm

Pelgrim Brass gaat op tour door het noorden van Frankrijk. Op uitnodiging van het Dutch Symphonic Wind Orchestra gaat het kwintet prachtige concerten geven. Er staat ook een première werk op het programma van Peter Habraken en Pelgrim Brass zal een aantal andere werken spelen! De moeite waard om in de vakantie even langs te komen in Noord Frankrijk!