Agenda

Jul
24
Mon
2017
Pelgrim Brass & DSWO on tour
Jul 24 @ 1:05 pm – Jul 29 @ 2:05 pm

Pelgrim Brass gaat op tour door het noorden van Frankrijk. Op uitnodiging van het Dutch Symphonic Wind Orchestra gaat het kwintet prachtige concerten geven. Er staat ook een première werk op het programma van Peter Habraken en Pelgrim Brass zal een aantal andere werken spelen! De moeite waard om in de vakantie even langs te komen in Noord Frankrijk!

Dec
13
Thu
2018
Pelgrim Brass @ Kerstconcert voor ouderen @ Laurenskerk Rotterdam
Dec 13 @ 7:30 pm

Op 13 December vindt het jaarlijkse kerstconcert voor ouderen plaats in de Laurenskerk te Rotterdam! Gezien het in Rotterdam is konden wij natuurlijk niet ontbreken, en zullen daar ook onze medewerking aan verlenen. Samen met 160 man koor, strijkersensemble en sopraan Annelies Schep zal Pelgrim Brass de ouderen voorzien van een muzikale kerstgroet bij het programma ‘Je kunt een ster zien en een ster zijn’.

Dec
21
Fri
2018
Pelgrim Brass @ NPO Radio4 – De klassieken met Ab Nieuwdorp @ Studio’s in Hilversum
Dec 21 @ 10:00 am – 11:00 am

Pelgrim Brass presenteert en promoot op vrijdag 21 december tussen 10:00 en 11:00 haar nieuwste CD: Merry ChristBrass!

In het programma De Klassieken, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp speelt het kwintet enkele werken van de CD maar ook nieuwe werken en geven zij een interview door Ab.

Pelgrim Brass and friends @Stadsbrouwerij de Pelgrim – Aelbrechtskolk 12 Rotterdam
Dec 21 @ 8:13 pm – Dec 22 @ 11:00 pm

Pelgrim Brass geeft een presentatieconcert, tevens lustrum concert, met Pelgrim Brass and friends in stadsbrouwerij Pelgrim.
Zij presenteren hier hun nieuwste kerst cd en vieren hun 5 jarig lustrum. Ze zijn in 2013 begonnen met Pelgrim Brass vandaar de symbolische starttijd van 20:13. Kaartjes kosten €5,- (ook symbolisch want ze bestaan 5 jaar)

 

Na afloop biedt Pelgrim Brass iedereen een drankje aan en is tevens de CD ‘Merry ChristBrass’ van Pelgrim Brass and friends te verkrijgen voor €15,-

Dec
26
Wed
2018
Pelgrim Brass @ Paradiso Orchestra @ Paradiso Amsterdam
Dec 26 @ 4:00 pm

Pelgrim Brass speelt op 2e Kerstdag de traditionele kerstmatinee in Paradiso met the Paradiso Orchestra, Fanfareorkest St. Caecilia en Orchestra Partout; een nieuw orkest uit alle windstreken.

Jan
6
Sun
2019
Hayo Boerema, Laurenscantorij en ‘Mystery guest’ @ Laurenskerk
Jan 6 @ 3:00 pm – 5:30 pm

A Spectacular Happy New Year

Hayo Boerema, de Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker luiden samen met een ‘mystery guest’ het nieuwe jaar feestelijk incl. nieuwjaarsborrel na afloop.

Concerten in de serie ‘Orgel’ zijn vrij toegankelijk met een verplichte reservering en collecte na afloop.

Jan
12
Sat
2019
New Years Concert 2019 @ Delfshaven @ Pelgrimvaderskerk
Jan 12 @ 2:00 pm – 3:00 pm

Pelgrim Brass geeft ook 2019 weer een feestelijk nieuwjaarsconcert in de Pelgrimvaderskerk!

Kom gezellig langs om te proosten op het nieuwe jaar! Wij zorgen voor een uitermate gevarieerd programma met Gerard van der Zijden op het orgel!

Nieuwjaarsconcert 2019 @ Papendrecht @ Theater de Willem
Jan 12 @ 8:15 pm – 10:15 pm

Pelgrim Brass gaat het nieuwe jaar in met Excelsior Papendrecht o.l.v. Ruud Welle!

Dit beloofd een bijzonder concert te worden met Fanfare Excelsior Papendrecht. Het kwintet zal in verschillende samenstellingen deze avond soleren met het volledige orkest. Dat beloofd vuurwerk!

Mar
9
Sat
2019
Orgelpromenade
Mar 9 @ 1:00 pm – 5:00 pm

Zaterdag 9 maart zijn alle orgelliefhebbers uit heel Nederland weer welkom in de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam voor de jaarlijkse “OrgelProm” van Rotterdam Orgelstad.

 

Onder andere op het programma:

Stadsbeiaardier Richard de Waardt beklimt de Laurenstoren voor een muzikaal welkom tot 14.00 uur.

De presentatie van deze middag is in handen van Sander Zwiep, bekend als presentator van Radio 4 en eveneens bekend met de orgelwereld.

Anton Doornhein (Steigerkerk Centrum) en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk Schiebroek) spelen op het Hoofd- en Transeptorgel een door Hayo Boerema nieuw gecomponeerde Intrada.

Rotterdamse organisten stellen zich voor met korte interviews en er zijn optredens in samenwerking met studenten van Codarts. Voor de pauze speelt Eric Koevoets (Lambertuskerk Kralingen) de grote Toccata in F van Joh. Seb. Bach. Daarna kunt u de stands bezoeken en kennis maken met het Doe-orgel van de afdeling Educatie van De Doelen.

In het tweede deel van het concert hoort u werken  voor orgel en elektronica met Matthijs van der Wilt, zijn er andere verrassende elementen waaronder de film Fantasia  met Live-orgelspel van de Toccata  BWV 565 gespeeld door één van de deelnemers. De afsluiting wordt samenspel tussen Gerard van der Zijden (Pelgrimvaderskerk Delfshaven) op het hoofdorgel en leden van Pelgrim Brass in een werk van Gigou.

Toegang: vrij 

Mar
18
Mon
2019
Happy Bach Dag
Mar 18 @ 7:00 pm – 8:00 pm

Speciaal voor de Pop-up store van de Happy Bach dag heeft het koperkwintet Pelgrim Brass een Bach programma samengesteld. Deze mannen hebben een muzikale klik en focussen zich vooral op het maken en spelen van eigen programma’s. En dit is zeker te horen! Het is een plezier om naar ze te luisteren.

 

Programma

  • Violin Concerto in A Minor (BWV 1041)
  • Passacaglia and Fugue in C Minor (BWV 582)
  • Chorale & Fuge – Stefan Knuijt (nieuw werk in de stijl van Bach geschreven door onze tubaïst)
  • Air on the G String, uit; 3rd Orchestral Suite in D Major (BWV 1068)
  • Bist du bei mir, geh ich mich Freuden (BWV 508)
  • Prelude and Fugue in C Major (BWV onbekend)
  • Canon a 4 form Musikalisches Opfer (BWV 1079)