Het prachtige decor van de tuin van het Rotterdamse stadhuis vormt de concertzaal van een zeer unieke ontmoeting. De vijf muzikanten van Pelgrim Brass komen samen met Stadsbeiaardier Richard de Waardt hoog van de toren blazen!

De koperen klanken van het Rotterdamse kwintet mengen prachtig met het brons van de 63 klokken van het carillon in de stadhuistoren. De muzikanten stellen een gevarieerd en zeer aantrekkelijk programma samen, van Gershwin tot Bach en van originele muziek voor (toren)blazers en beiaard tot eigen- en uitzinnige arrangementen, speciaal gemaakt voor deze avond. Kortom; toeters en bellen op het hoogste niveau!

100-JARIGE ROTTERDAMSE TRADITIE
Carillonconcerten in de tuin van het stadhuis zijn een Rotterdamse traditie die terugloopt tot 1916. Precies 100 jaar later, in 2016, bliezen we de woensdagavond-carillonconcerten weer nieuw leven in. We hopen ook dit jaar dus weer op een talrijke opkomst, zodat we van de zomeravond-concerten weer een echte Rotterdamse traditie kunnen maken!

 

http://www.torenmuziek.nl/brassbells?fbclid=IwAR3cQMWxAoUczkCpujmX8PEVVUlPWlnXys7D7ZgRqAXLyeJgt9ZuCjHyBzI

 

Leave a Comment